Още два дни към платения годишен отпуск за непушачите. Предложението

...
Още два дни към платения годишен отпуск за непушачите. Предложението
Коментари Харесай

Бизнесът: Негативите от повече отпуск за непушачите са повече от позитивите

Още два дни към платения годишен отпуск за непушачите. Предложението за смяна в Кодекса на труда идва от Вътрешна македонска революционна организация. Депутатите на Красимир Каракачанов упорстват работодателите да дават бонус на своите чиновници, които не губят работно време в пушене. Какъв ще е резултатът от това и по какъв начин ще се потвърждава кой пуши и кой не?

Никъде в концепцията не написа дали някой е по-полезен от различен. Досега в България и Европа рестрикциите по отношение на тютюнопушенето са били доста. Сега желаеме да дадем опция на работодателите да наградят своите чиновници, които не пушат, с до 2 дни отпуск. Важно е да отбележим, че тук не приказваме за регламентираните почивки. Ако имаш опция в обедната си отмора можеш да изпушиш и две кутии, изясни Александър Сиди, народен представител от „ Обединени патриоти ", Вътрешна македонска революционна организация. Според него по този метод пушачите действително ощетяват непушачите в един екип.

Преди време и аз имах концепция да глобявам пушачите, само че в този момент имам два казуса с това предложение. Принципно то звучи добре. Първият проблем е, че предлагането идва от една политическа група хора, а аз като шеф ще би трябвало да заплащам за това тяхно решение. Друг проблем е, че мъчно можем да дефинираме пушачите в една компания. Негативите съгласно мен ще бъдат повече, разяснява предприемачът Ивайло Пенчев.

Това е алтернатива. И в този момент някои работодатели имат такива практики, като това даже е написано в трудовия кодекс. Ние не желаеме да накажем пушачите по никакъв метод, просто даваме алтернатива за
бонус на непушачите, добави Сиди.

Тези пари за непушачите ще би трябвало да дойдат от пушачите, което ще сътвори неприятни настроения сред сътрудници, разяснява Ивайло Пенчев.

Според Александър Сиди предлагането е прелестно и само дава опция на работодателите, в случай че преценяват да наградят с този
бонус техните чиновници. /moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР