Още добри новини за най-известната крава в света – Пенка!

...
Още добри новини за най-известната крава в света – Пенка!
Коментари Харесай

Кравата Пенка вече няма да се губи – подариха ѝ джипиес

Още положителни вести за най-известната крава в света – Пенка! Днес тя получи подарък, който ще ѝ помогне повече да не се губи по външната граница на Европейския съюз.

Отсега нататък кравата Пенка няма да бъде извършител на европейските закони. Местоположението ѝ ще бъде следено с най-модерните технологии посредством система от спътници.

Десислава Чалева от компания за джипиес решения схваща за историята с кравата Пенка от bTV Репортерите”. „ Свързахме се със притежателя и взехме решение да му подарим джипиес устройство, с което да следи точното местонахождение на кравата”, описа тя.
Кравата Пенка ще се завърне в стадото си Скоро ще има и посетители от европарламента
Устройството се зарежда със слънчеви акумулатори и изпраща сигнал къде е Пенка до спътник. Сателитът връща данните в мобилно приложение, което стопанинът Иван Харалампиев ще следи. От компанията му подариха и нов смарт телефон, с цел да управлява кравата дезертьор.

„ Ще получава тревога всякога, когато кравата излезе от авансово заложена зона – това може да бъде зоната на стопанството или зоната на пасището. Така че кравата Пенка повече няма да се губи”, увери Десислава Чалева.
Кравата Пенка е здрава и ще живее Очаква се към края на седмицата животното да бъде върнато за развъждане в обекта в с. Мазарачево
„ Това е към този момент супер нещо, което съм мечтал. Мисля, че ми се реализира една от хубавите фантазии! Много благодаря, от все сърце, да са живи и здрави и по този начин да помагат”, сподели притежателят Иван Харалампиев.

Скоро кравата Пенка ще се върне в стадото си. Преди това ще я посети делегат на Европейския парламент, с цел да се запознае с проблемите ѝ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР