Още добри новини за фестивалния живот в България. Фестивалът за

...
Още добри новини за фестивалния живот в България. Фестивалът за
Коментари Харесай

Фестивалът за късо кино "В двореца" ще се проведе и тази година


Още положителни вести за фестивалния живот в България. Фестивалът за късометражно кино In The Palace въпреки всичко ще се организира и тази година -  от 15 до 22 септември във Варна с богата стратегия и специфични посетители, дават обещание уредниците. Това е и един от първите огромни фестивали у нас, който ще се организира физически.

 „ В двореца ” приема планове на искащите да вземат присъединяване, като за момента те са над 3 хиляди, поради което крайният период беше продължен до 15 юли. Големият брой поръчки за присъединяване  вероятно се дължи на месеците обществена изолираност и на желанието на хората най-накрая да се включат в културния живот, счита основателят на фестивала Цанко Василев.

„ Ние би трябвало да работим, с цел да бъде фестивалът подобен, какъвто го чакат и публиката, и експертите. Така че не можем да си позволим да работим по-малко или да излезем в отмора ”, сподели той за БНР. Разбира се, ситуацията е непредвидима и всичко може да се случи, тъй че екипът на „ В двореца ” е подготве за всяка обстановка.

Това е единственият фестивал у нас, който като се изключи че среща публиката с най-новото в света на късометражното кино, влага и в производството на такива филми;  помага и на млади творци да открият контакт с експерти, търсещи нови гении. „ Това е главната цел на „ В двореца ” от самото му основаване. Един лев от всеки продаден билет отива във фонд, който е основан особено за подкрепяне на млади режисьори. Ние каним нови хора с нови план, които да застанат с името си зад това, което вършат и в последна сметка да намерят финансиране или партньори, с които да продължат работа ”, сподели Цанко Василев.

По подигравка на ориста името на тазгодишната акция на фестивала, измислена още предходната година е „ Краят е близо ”. Идеята тогава беше, че късометражният филм е къс, след него следва различен и феновете не знаят кой от двата ще е по-хубав. В създалата се обстановка обаче посланието може да се разбере и като завършек на мъчителната обществена изолираност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР