Още днес започва поредица от проверки в ромската махала на

...
Още днес започва поредица от проверки в ромската махала на
Коментари Харесай

Проверки в ромската махала във Войводиново заради бития командос

Още през днешния ден стартира поредност от инспекции в ромската махала на пловдивското село Войводиново, което включва строителството, електроснабдяването, противопожарната сигурност. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов след съвещание на изключителния щаб, който бе образуван в селото във връзка случая с военнослужещия от 68-ма бригада Специални сили Валентин Димов предишния ден. На срещата участваха кметът на общината Димитър Иванов, кметът на селото Димитър Тосев, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив старши комисар Атанас Илков и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден военачалник Явор Матеев.
Министър Каракачанов акцентира, че общината към този момент е открила, че всички здания в махалата са противозаконни и след инспекцията на място ще бъде издадена заповед за премахването им. Обществото би трябвало да разбере, че страната си гледа работа, сподели още Каракачанов и изрази удивление от обстоятелството, че на повърхност от декар и половина живеят 250 души, от които стотина са регистрирани на други адреси в селото, само че нито един няма адресна регистрация на това място. По думите му общината един път към този момент е взела решение, с което е дава на тези хора 18 имота, на които да си построят жилища, само че досега никой от тях не е подхванал дейности в тази посока. "Тази част от популацията в България считат, че някой би трябвало да му строи, да го гледа, да го дундурка и да им търпи простотиите, само че общината не може да им строи жилища ", сподели още военният министър.
Запитан съответно за случая Красимир Каракачанов сподели, че военнослужещият е бил атакуван изненадващо в тил, якето му е било трансферирано през главата и по този метод е бил обездвижен и съборен на земята, където е бил пребит. Пострадалият има спукана скула, за което ще му бъде направена интервенция на следващия ден. Животът му е вън от заплаха и е в положително положение на духа, добави министърът. Военният министър сподели още, че полицията е работила извънредно професионално и съответно и е съумяла да задържи нападателите, които са се укрили в различен град.
И през днешния ден в селото продължава да има засилено полицейско наличие и е основана организация да не се позволява ескалация на напрежението и разпра и от двете страни. Крайно време е страната да спре да финансира безразборната циганска раждаемост и би трябвало да се вкара модел да покровителства и насърчава грамотната раждаемост, безапелационен е Каракачанов.
Двамата арестувани са с чисто правосъдно минало, сподели шефът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. Според него, в най-кратки периоди ще бъде завършено бързото полицейско произвеждане, тъй че да се получи едно бързо правосъдие. По думите му в селото няма тежка криминогенна конюнктура, като уточни, че за предходната година там са осъществени 28 закононарушения, множеството от които са разкрити. Взети са всички нужни ограничения да не се позволява ескалиране на напрежението и да се подсигурява сигурността и публичния ред, добави Илков. Той сподели, че с всичко ще спомагат на общината и кметството в селото при премахването на противозаконните постройки.
Ако можем в тази тежка обстановка да намерим позитивното е, че нашето момче е крепко и няма съществени провали, които да доведат до някои следващи проблеми за него и службата, сподели командирът на бригадата. Ген. Матеев изрази вяра Димов да се възвърне в границите на идващите 20 дни. С сътрудниците направихме всичко належащо Валентин и фамилията да се усещат спокойни, добави командирът. Генералът посочи, че потърпевшият е ефрейтор, на 33 години и с 12-годишен стаж като парашутист шпионин. За службата си в страната и зад граница е получавал голям брой награди и няма никакви санкции, добави Явор Матеев.
Малко по-късно през днешния ден следва изказване и на районния прокурор на Пловдив Чавдар Грошев във връзка формираното бързо произвеждане по отношение на двамата младежи, привлечени като обвинени за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР