Още днес ще сезираме РЗИ, Комисията за защита на потребители

...
Още днес ще сезираме РЗИ, Комисията за защита на потребители
Коментари Харесай

Започват масови проверки в къщите за гости и хотелите във връзка с 8 декември

Още през днешния ден ще сезираме РЗИ, Комисията за отбрана на консуматори и Министерство на вътрешните работи за осъществяване на всеобщи изключителни инспекции в къщи за посетители и в хотели във връзка отбелязването на студентския празник 8 декември.

От 27 ноември, единствено отпреди два дни, страната ни е с въведени рестриктивни ограничения, част от които плануват събирането на стеснен брой хора на едно място, и никой по никакъв мотив не може да си разрешава да нарушава тези правила.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова във връзка излъчен ефирен репортаж, от който стават ясни желанията на някои шефове тук-там за настаняване да не съблюдават наредбите на министъра на опазването на здравето.

Изразявам своето отвращение и неразбиране от държанието на някои стопански субекти, решили да погазят законите в страната, уточни вицепремиерът. Тя увери, че в случай че при осъществяването на тези инспекции бъдат открити нарушавания, то съответният обект ще бъде затворен до края на сезона и ще понесе цялата суровост на закона за тъпчене на разпоредбите.

Министър Николова бе безапелационна, че ще се работи безкомпромисно по отношение на нарушителите, тъй като безскрупулното държание на единствено един е задоволително да докара до трайни провали върху имиджа на всички хотели и курорти.

Тя благодари на всички, които макар неудобството от рестрикциите не се поддават на изкушенията да заобикалят законите. Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, по тази причина е значимо всички туристи да са сигурни, че когато отиват на отмора, то това място дава отговор на всички съществени и високи условия за сигурност и хигиена, уточни още министърът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР