Още днес ще се изиска цялата документация по договора за

...
Още днес ще се изиска цялата документация по договора за
Коментари Харесай

Цацаров разследва министъра на културата заради корупция

Още през днешния ден ще се изиска цялата документи по контракта за строителството на „ Ларгото “

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира и разпореди незабавна инспекция във връзка изнесените през днешния ден данни от народния представител и публицист Елена Йончева за корупционни дейности на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър. Това излиза наяве от известие на прокуратурата, написа economic.bg.

Още през днешния ден ще се изиска цялата документи по сключването и осъществяването на контракта за строителство на обект „ Ларгото “, културно информационен комплекс „ Сердика “ 2- 3 стадий. Ще бъдат снети и пояснения от лицата, имащи отношение към случая.

Проверката е предоставена на Специализираната прокуратура поради качеството на лицето, за което са показани данните и изказванията за осъществени корупционни прояви, вследствие на които е опростена наказателна клауза на изпълнителя в размер на 700 000 лева

Изпълнителят на плана е корсорциум „ Антична Сердика “, в който влизат „ Пътища и мостове “ ЕООД, „ Реставрация “ ЕАД; „ Пътстрой-Варна “ ЕООД и „ Финанс груп 2013 “ ЕООД.

Малко по-късно през днешния ден в Министерски съвет Банов разяснява, че е подготвен да подаде незабавно оставка. „ Оставка споделих и на премиера – нямах по кое време да я разпиша, подготвен съм да я подам незабавно. Аз съм български режисьор, постоянно съм поемал своите отговорности ”, разяснява Банов. Той сподели още, че ще се съветва с юристи и ще съди, който може.

Припомняме, че на конференция през днешния ден депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева изнесе пред медиите аудиозапис, на който твърди, че се чува гласът на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър в същия сектор през 2016 година  

Според Йончева става въпрос за скица, с която Банов предлага и разпорежда процедурни хватки, с които да не се търсят неустойки от изпълнителя на ремонта на „ Ларгото ”, които са в размер на 700 000 лева В записите се чува по какъв начин се дават разпоредби, тъй че да не се съди изпълнителят, който е просрочен с 33 дни. Записът е юридически от чиновник на министерството, настояват от Българска социалистическа партия и той бил подготвен да свидетелства.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР