Още десет мигранти скочиха от кораба на испанската неправителствена организация

...
Още десет мигранти скочиха от кораба на испанската неправителствена организация
Коментари Харесай

Мигранти скочиха от кораб в опит да достигнат италиански остров

Още 10 мигранти скочиха от кораба на испанската неправителствена организация " Оупън армс " в опит да доближат с плуване близкия италиански остров Лампедуза, предадоха Франс прес и ДПА.

Корабът има 98 мигранти на борда си , само че италианският вътрешен министър Матео Салвини отхвърля да позволява мигранти на територията на Италия. Първият мигрант е скочил от кораба тази заран, заяви " Оупън армс " в Туитър с видеозапис.

" Възможно е да е бил (оставен на остров Лампедуза от италианската брегова охрана), само че нямаме публично удостоверение ", сподели говорителка на организацията.
Няколко часа по-късно още девет мигранти са скочили във водата, само че са били качени на транспортен съд на италианската брегова защита.
" Положението е отвън надзор ", написа " Оупън армс " в различен туит.

По-рано капитанът на кораба заяви на италианските управляващи, че 17-членният му екипаж повече не може да управлява ситуацията на борда, където все по-изнервени мигранти стартират да се сбиват , отбелязва Асошиейтед прес.-->

Мигрантите са на кораба от 19 дни . В събота Испания предложи да одобри кораба в свое пристанище, само че " Оупън армс " съобщи, че корабът не може да отиде толкоз надалеч.

Вчера представител на организацията предложи мигрантите да бъдат позволени в Италия, откъдето да бъдат закарани със аероплан в Испания. Италия пък предложи да трансферира мигрантите на кораби на своята брегова защита, които да ги откарат в Испания.

Салвини настоя, че решаването на казуса е отговорност на Испания.

" Испанска Неправителствени организации, испански транспортен съд, испанско пристанище: по този начин би следвало да бъде ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР