Още десет мигранти скочиха днес от кораба на испанската неправителствена

...
Още десет мигранти скочиха днес от кораба на испанската неправителствена
Коментари Харесай

Още 10 мигранти скочиха от хуманитарния испански кораб край Лампедуза

Още 10 мигранти скочиха през днешния ден от кораба на испанската неправителствена организация " Оупън армс " в опит да доближат с плуване близкия италиански остров Лампедуза, предадоха Франс прес и ДПА.

Корабът има 98 мигранти на борда си, само че италианският вътрешен министър Матео Салвини отхвърля да позволява мигранти на територията на Италия.

Първият мигрант е скочил от кораба тази заран, заяви " Оупън армс " в Туитър с видеозапис, уточни Българска телеграфна агенция.

" Възможно е да е бил (оставен на остров Лампедуза от италианската брегова охрана), само че нямаме публично удостоверение ", сподели говорителка на организацията.

Няколко часа по-късно още девет мигранти са скочили във водата, само че са били качени на транспортен съд на италианската брегова защита.

" Положението е отвън надзор ", написа " Оупън армс " в различен туит.

По-рано капитанът на кораба заяви на италианските управляващи, че 17-членният му екипаж повече не може да управлява ситуацията на борда, където все по-изнервени мигранти стартират да се сбиват, отбелязва Асошиейтед прес.

Мигрантите са на кораба от 19 дни. В събота Испания предложи да одобри кораба в свое пристанище, само че " Оупън армс " съобщи, че корабът не може да отиде толкоз надалеч.

Вчера представител на организацията предложи мигрантите да бъдат позволени в Италия, откъдето да бъдат закарани със аероплан в Испания. Италия пък предложи да трансферира мигрантите на кораби на своята брегова защита, които да ги откарат в Испания.

Салвини настоя, че решаването на казуса е отговорност на Испания.

" Испанска Неправителствени организации, испански транспортен съд, испанско пристанище: по този начин би следвало да бъде ", сподели той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР