Още десет души бяха арестувани след антисемитските безредици на летището

...
Още десет души бяха арестувани след антисемитските безредици на летището
Коментари Харесай

Още 10 задържани след сблъсъците в Дагестан

Още 10 души бяха задържани след антисемитските вълнения на летището в Махачкала (Дагестан). Това оповестява " Интерфакс ", като цитира изказване на пресслужбата на Върховния съд на републиката.

Според ведомството, осем от тях са получили административно наказване от 8 дни, а двама, като се има поради здравословното им положение, са получили 60 часа наложителна работа ", сподели събеседникът на организацията.

Припомняме, че по-рано беше обявено, че 7 арестувани участници в протестите на летището в Махачкала са получили от 3 до 10 дни.

Вечерта на 29 октомври Федералната организация за въздушен превоз разгласи краткотрайното затваряне заминаващи полети заради навлизане на незнайни лица. Както съобщи ръководителят на Дагестан Сергей Меликов във вторник, работата на летището в Махачкала

Министерството на здравеопазването на републиката заяви, че към 20 души са ранени вследствие на безредиците.

Беше формирано наказателно дело по член 212 от Наказателния кодекс на Руската федерация (организиране на всеобщи безредици) след появяването на апели за осъществяване на неразрешени дейности на територията на летище Махачкала.

Извършени са обиски в домовете на участниците в безредиците на летището в Махачкала. Наказателните каузи против обвинените са трансферирани в централния офис на съветския Следствен комитет.
 Русия стяга ограниченията за сигурност измежду мюсюлманите след безредиците в Дагестан
Русия стяга ограниченията за сигурност измежду мюсюлманите след безредиците в Дагестан

Президентът Владимир Путин организира незабавна среща с висши чиновници по сигурността

Русия стегна ограниченията за сигурност измежду мюсюлманите  в региона след безредиците в Дагестан. 

Президентът Владимир Путин организира незабавна среща с висши чиновници по сигурността в понеделник вечерта. 

Размириците последваха няколко други антисемитски случая през последните дни в Северен Кавказ, предизвикани от войната сред Израел и палестинските бойци на " Хамас " в Газа. Израел прикани Москва да отбрани израелците и евреите в съветски юрисдикции.

Безредиците на летището  някои еврейски водачи оприличиха на погроми от царската ера .

Те хванаха управляващите неподготвени - минаха часове преди силите за сигурност да възвърнат контрола над летището в Мачкала.
 И Путин упрекна Украйна и Запада за безредиците в Махачкала
И Путин упрекна Украйна и Запада за безредиците в Махачкала

Управляващите в Съединени американски щати печелили от международните рецесии, разгласи Кремъл

Рамзан Кадиров, подкрепяният от Кремъл началник на Чечня, е издал заповед да се стреля по и убива всеки, който се пробва да провежда безредици в неговата република с мюсюлманско болшинство, която граничи с Дагестан.

Русия, която желае неотложно преустановяване на огъня в Газа и поддържа решение с две страни на израелско-палестинския спор, се опита да поддържа контакт с всички страни, само че разгневи израелските управляващи, като предложения делегация на Хамас в Москва. Израелското външно министерство привика съветския дипломат в неделя.

Москва упрекна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР