Още четирима тийнейджъри са обвинени във връзка с убийството на

...
Още четирима тийнейджъри са обвинени във връзка с убийството на
Коментари Харесай

Още четирима тийнейджъри обвинени за убийството на Самюел Пати

Още четирима младежи са упрекнати по отношение на убийството на учителя по история Самюел Пати, заяви ``Гардиън``, базирайки се на организация Франс Прес. Самюел Пати беше обезглавен в средата на октомври поради това, че посочил на своите възпитаници карикатури на пророка Мохамед като част от урок за свободата на словото.

Трима от упрекнатите днес са заподозрени в това, че са показали Пати на килъра му - 18-годишния Абдулах Анзоров, който след това проследил преподавателя и го обезглавил на улица покрай учебното заведение. Учениците са на възраст сред 13 и 14 години и са упрекнати в ``съучастие в терористично убийство``. Четвъртата обвинена е дъщерята на Брахим Чнина, който стартира онлайн акция против Пати, осъждайки това, че учителят е посочил на децата карикатурите, оповестени от сатиричния седмичник ``Шарли Ебдо``. Тя е упрекната в ``клеветническо изобличаване``, откакто разказала нейна версия на събитията в класната стая, макар че не е участвала на урока.

Франс Прес напомня, че седем души са били изправени пред съда за ``съучастие в терористично убийство``, като измежду тях има двама малолетни на 14 и 15 години. Те са показали Самюел Пати на нападателя му, като за това са получили сред 300 и 350 евро. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР