Още четирима кандидати се включиха вчера в групата на желаещите

...
Още четирима кандидати се включиха вчера в групата на желаещите
Коментари Харесай

Броят на кандидатите да наследят Борис Джонсън продължава да расте

Още четирима претенденти се включиха през вчерашния ден в групата на искащите да наследят Борис Джонсън на поста английски министър-председател, а комитетът, който надзирава конкуренцията, ще се опита да форсира процеса по отпадане на кандидати, съобщи Ройтерс.

Парламентарният Комитет 1922 на Консервативната партия ще изготви идната седмица точни правила и график за конкуренцията, откакто Джонсън беше заставен от личната си партия да се отдръпна.

Мнозина законодатели упорстват за развой по бързата процедура. Вчера министърът на превоза Грант Шапс, финансовият министър Надим Захауи и някогашните министри Джеръми Хънт и Саджид Джавид публично оповестиха, че се включват в конкуренцията за лидерския пост. С тях общият брой на претендентите доближи 8 души, като се чака най-малко още двама да се причислят.

Лондонският в. „ Мейл он съндей “ заяви през днешния ден, че министърката на външните работи Лиз Тръс ще разгласи кандидатурата си в понеделник с заричане да понижи налозите и да се оправи с рецесията с цената на живота. Един от главните ѝ противници – министърът на защитата Бен Уолъс, сподели, че няма да се състезава за мястото на Джонсън.

Ковчежникът на Комитет 1922 Джефри Клифтън-Браун сподели за Радио „ Таймс “, че задачата им ще е претендентите, които явно нямат шансове да доближат до последния кръг на отсяването, да отпаднат в ранен стадий на конкуренцията. Клифтън-Браун посочи, че това ще стане като се усили изискуемият брой подписи от други депутати консерватори за поддръжка на номиниран и се увеличи прагът за гласове, които претендентите би трябвало да получат, с цел да продължат в идващ кръг от надпреварата.

Според Клифтън-Браун това ще разреши процесът да завърши с избора на двама финалисти в конкуренцията, когато Народното събрание излезе в лятна почивка на 20 юли.

Трябва да имаме отговор до октомври, когато ще се организира конференцията на консерваторите или може би и преди този момент, сподели Клифтън-Браун.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР