Още четири кораба са напуснали украинските пристанища в рамките на

...
Още четири кораба са напуснали украинските пристанища в рамките на
Коментари Харесай

Още четири кораба са напуснали украинските пристанища

Още четири кораба са напуснали украинските пристанища в границите на историческата договорка за експорт на зърно, подписана в Истанбул, заяви през днешния ден министерството на националната защита на Турция, представено от Анадолската организация.

В изказване на министерството, в което не се оповестява произхода на корабите, се споделя, че доставките от украинските пристанища са траяли по проект. През юли тази година Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна подписаха в Истанбул съглашение за обновяване на износа на зърно от три украински черноморски пристанища, който беше спрян след началото на руско-украинската война през февруари.

В момента страните договарят за вероятно удължение и разширение на обсега на съглашението след крайната дата 19 ноември, с цел да се включи износът на съветско зърно и торове. В Истанбул беше основан Съвместен координационен център с присъединяване на чиновници от трите страни и Организация на обединените нации, който да следи доставките. Откакто първият транспортен съд напусна Украйна в границите на договорката на 1 август, над 365 кораба с над 8 милиона тона селскостопанска продукция са напуснали украинските пристанища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР