Още бях студентка, когато за първи път отидох до Ница

...
Още бях студентка, когато за първи път отидох до Ница
Коментари Харесай

C'est la vie: Любимите ни 3 заведения в Ница

Още бях студентка, когато за първи път отидох до Ница с надежда да продължа своето обучение на слънчево и красиво място като южна Франция (което по този начин и не се случи). Помня по какъв начин пътувах с трен през нощта и как сутринта се разсъниха, съзирайки морето, небето и хоризонта, посипан с палмови дървета. Красота, която незабавно ме накара да не помни за дискомфорта на седалката и болката във врата.

Bonjour Nice! 

По време на престоя си  съумях да прегледам забележителностите на града и да обиколя дребните улички на слънчева Ница. Освен културни, шопинг и морски находки, имах и кулинарни попадения. Тях споделям през днешния ден с вас! 

Jan

В Jan ти коства, че Южна Африка се намира само на една маса разстояние от остарелия град на Ница. Известното заведение на Жан Хендрик ван дер Вестюуизен (с 24 места) е във вилна сграда от времето, когато постройките са били строени от камъни. Елегантен, съкровен и първокласен, Jan е мястото, където ще имате опцията да се насладите на изкусително меню, очебийно от проблясъци на запалени свещи и сантиментални флорални композиции в центъра на масата.

Дали за среща, или единствено с цел да си доставите удоволствие – добре е да го посетите. Опитайте блюдата с морски блага, свежите зеленчуци и сладкиша с поширани праскови. А и виното от Южна Африка. 

*Адрес: 12, rue Lascaris, 06300 Nice

Le Bistrot d’Antoine

В Ница би трябвало да посетите и хубави места, където да опитате френска кухня на налична цена. Е, Le Bistrot d’Antoine е мястото където Арман и Софи Креспо ще осъществен вашите кулинарни стремежи.

Симпатично и уютно място, с апетитни аромати, където ви посрещат с мелодичния акцент на Южна Франция. Заведението е известно със своето меню – опитайте гъши дроб на тиган и патешкото магре. Мммм… прииска ми се да съм там в този момент!

*Адрес: 27, rue de la Préfecture, 06300 Nice

Pure & V

Кокетно, централно и толкоз изкушаващо… Pure & V е заведението, където би трябвало да се отбиете, с цел да опитате “поне ” хубавото им вино. И ще посегнете към менюто, даже и да не ви се яде …

Препоръчваме ви скариди, мус със грах и маслини, а за десерт – сладолед с лешници. Преживяването ще бъде запаметяващо се...  

*Адрес: 15, rue Bottero, 06000 Nice

А ето и къде можете освен да отседнете, само че и да осъществите гурме желанията си –   Hotel Negresco и неговият ресторант Le Chantecler. 


 Накратко - Лазурният бряг
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР