Още бивши и настоящи британски министри възнамеряват да се борят

...
Още бивши и настоящи британски министри възнамеряват да се борят
Коментари Харесай

Още британски министри се борят за поста на Джонсън

Още някогашни и сегашни английски министри имат намерение да се борят за министър председател след оставката на Борис Джонсън, заяви " Ройтерс ".

Новоназначеният английски финансов министър Надхим Захауи се кандидатира да размени Борис Джонсън като министър-председател , заяви вестник Evening Standard в събота.

" Целта ми е елементарна: да осигуря опциите, предоставени на моето потомство, на всички британци, който и да сте и откъдето и да идвате. Да укрепя кораба и да консолидирам стопанската система ", съобщи Захауи.

Главният прокурор Суела Браверман, някогашният министър Кеми Баденок и висшият тори Том Тугендхат обявиха своите планове с спомагателни известия, които се чакат през идващите дни.

В събота беше обявено, че Борис Джонсън има намерение да се отдръпна от поста министър-председател в понеделник, с цел да се кандидатира още веднъж за водач на торите.

В същото време, министърът на защитата Бен Уолъс отхвърли желание да се кандидатира.

Припомняме, че през вчерашния ден Риши Сунак, някогашният английски министър на финансите, започва акцията си за водачеството на консерваторите и евентуален идващ министър председател.
 Сунак започва акция за идващ водач на английските консерватори
Сунак започва акция за идващ водач на английските консерватори

Вероятно ще бъде измежду главните претенденти за министър председател

Във видео, той също подчертава върху произхода си, какъв брой значимо е фамилията за него и какви благоприятни условия му е дала Англия.

Джонсън разгласи решението след серията кавги, раздрусали ръководството му и многократните апели да се отдръпна, които той отхвърляше. Вместо него, оставки подадоха негови сътрудници, а по-късно и министри. Въпреки всичко, Джонсън бе уверен, че държавното управление няма да се разпадне и би трябвало да продължи да работи.

До решението за всеобщите оставки се стигна, откакто Джонсън постави завършек на мълчанието си по абсурда с някогашния заместник-отговорник по партийната дисциплинираност на консерваторите Крис Пинчър, като се извини, че го е повишил макар доказателствата за неговото полово държание. Това е единствено последният от многото кавги, в които се замеси Джонсън по време на ръководството си.

Авторитетът на Джонсън към този момент пострада след вота на съмнение, на който 41% от депутатите от личната му партия отдръпнаха поддръжката си.

Загубите през юни на значими междинни избори в Тивъртън, както и в Хънитън и Уейкфийлд пък накараха ръководителят на партията Оливър Даудън да подаде оставка.
 Борис Джонсън се съгласи да подаде оставка
Борис Джонсън се съгласи да подаде оставка

Отказва се да е водач на консерваторите, само че желае да е министър председател до есента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР