Още африкански държави затвориха вчера границите си, а разпространяването на

...
Още африкански държави затвориха вчера границите си, а разпространяването на
Коментари Харесай

ООН: В Африка има крайно бързо развитие на пандемията

Още африкански страни затвориха през вчерашния ден границите си, а разпространението на ковид заплашва да трансформира континента и популацията му от 1,3 милиарда души в нов обезпокоителен фронт на пандемията, съобщи Асошиейтед прес.

" Преди десетина дни имахме към пет страни с вируса ", сподели Мачидисо Моети, шеф на районния офис на СЗО в Африка, представена от организацията. " Сега в 35 от 54-те страни има случаи, като общият им брой е 650. Това е извънредно бързо развиване ", съобщи тя.

Първият случай на болестта в Субсахарска Африка бе разгласен на 28 февруари, предава Българска телеграфна агенция.

По думите на Моети надали в АФрика има огромен брой неоткрити инфектирани, само че тя призна, че на континента към момента има дефицит от проби за вируса. До понеделник в Африка ще бъдат разпределени 60 хиляди комплекта за тестване.

Понастоящем 43 африкански страни имат капацитет за проби, до момента в който при започване на епидемията те са били единствено две. Регионалният началник на СЗО изрече безпокойствие във връзка възбраната за пътуванията, които могат да попречат на доставките на нужни материали. СЗО обмисля основаването на филантропични коридори, добави тя.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР