Още 7 млн. за дофинансиране на строежите на стадионите Ботев

...
Още 7 млн. за дофинансиране на строежите на стадионите Ботев
Коментари Харесай

Вдигат до 44 млн. заема за спортни обекти

Още 7 млн. за дофинансиране на градежите на стадионите Ботев и Локомотив поради лихвите по новия общински заем е предлагането на кмета Здравко Димитров, което се гледа на сесията през днешния ден.

Той предлага повдигане на общинския дълг с 44 млн. лв..

По 12 млн. са планувани за завършването на Колежа и стадиона в Лаута, с цел да могат двата стадиона да получат лиценз 4 от УЕФА за провеждането на интернационалните мачове.

Други 20 милиона от заема отиват за реконструкцията на плувен комплекс Младост, построяването на 50-метров басейн и усъвършенствания в Спортния диспансер.

Заемът ще е с интервал на погашение 20 години при рента не по-висока от 3%.

Общината би трябвало да обезпечи други още 11,5 млн. лева за завършването на стадиона на ПФК Ботев 1912 АД.

В обосновката е записано, че с цел да получи оборудването лиценз 4+ от УЕФА, е належащо да бъдат осъществени строителни действия на обща стойност 53 458 079.13 лева

Припомняме, че с разпореждане на Министерски съвет от 28 февруари 2020 година кабинетът Борисов обезпечи 25 милиона държавна помощ за Колежа.

В Общинския съвет пък към този момент гласоподаваха от локалната хазна да бъдат преведени близо 5 млн. лева за разнообразни действия и доставки на обекта.

Сметките демонстрират, че и да бъде изтеглен новият общински заем, от който 12 милиона ще отидат за градежа на Колежа, ще са нужни още 11.5 млн. лева, с цел да бъде приключен стадионът.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР