Още 4 компании на туроператора Томас Кук в Европа спряха

...
Още 4 компании на туроператора Томас Кук в Европа спряха
Коментари Харесай

Томас Кук фалира в още 4 страни, остави 6000 туристи у нас

Още 4 компании на туроператора " Томас Кук " в Европа стопираха да работят през днешния ден. Това са компаниите на туроператора в Полша, Холандия, Германия и Австрия, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.
4-те дъщерни компании на английския туроператор са уведомили през днешния ден Министерството на туризма за преустановяване на активността си с днешна дата. В момента у нас има 5940 туристи, докарани от тези компании.
Министерството на туризма открива гореща телефонна линия за справяне с последствията от прекъсването на активността на тези туроператори. Служители на ведомството на към този момент са отпътували за морските курорти, с цел да спомагат на място, ако хотелиери изискат от туристите да им бъде платено в брой, изясни Ангелкова. Всички разноски за тези туристи ще бъдат платени неотложно от английския гаранционен фонд.
" Всички 5940 туристи, които сега се намират в България и имат своите резервации до 13 октомври, ще могат да изоставен страната и да се завърнат по домовете си като всички разноски по престоя им у нас и извозването им е на застрахователите. " Томас Кук " -Германия оповестиха името на своя осигурител, това е Zurich Insurance, съобщи министърът на туризма, представена от БГНЕС.
58 са общо хотелите в България, на които английския туроператор дължи пари за употребени услуги през юли и август. Те са най-много в Златни пясъци и Слънчев бряг, а също и в Свети Константин и Елена и Дюни.
" Стартираме спор за смяна в закона на туризма, по силата на който непознатите туроператори, работещи в България, ще би трябвало да подписват спомагателна застраховка за покриване на вредите в сходни случаи. Възможно е да вкараме тези промени сред първо и второ четене на плана, който сега е в Народното събрание ", изясни Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР