Още 2,7 млн. лева отделя държавата за водопреносната мрежа в

...
Още 2,7 млн. лева отделя държавата за водопреносната мрежа в
Коментари Харесай

Държавата дава още 2,7 млн. лева за вода в Лом, но от догодина

Още 2,7 млн. лв. отделя страната за водопреносната мрежа в Лом, излиза наяве от известие на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Парите обаче ще бъдат заложени в бюджета на Министерство на регионалното развитие за следващата година.
С това финансиране ще бъдат направени първите два от общо четири стадия на плана за замяна на напорен тръбопровод.
Министерство на регионалното развитие към този момент даде 1,4 млн. лв. на Лом за възстановяване на ВиК услугите в града по 2 плана. С тях се финансира работата по замяна на довеждащия тръбопровод, осигуряващ вода за града и още няколко села, който е мощно амортизиран и аварира постоянно. Актуализацията на плана за реорганизация на цялото трасе на водопровода също е финансирана от Министерство на регионалното развитие, като за нея през 2015 и 2016 година е обезпечено финансиране в размер на общо 70 000 лв..
Темата за честите повреди в Лом бе дискутирана на среща през днешния ден сред министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Николай Нанков, кмета на общината Пенка Пенкова и народния представител Дилян Димитров. Припомняме, че от ВиК Лом предизвестиха, че е нужна незабавна реорганизация, тъй като остарелият тръбопровод непрекъснато се поврежда и повреда на неуместно място може да остави града без вода за 2 месеца.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР