Още 2,4 млн. американци са попълнили молби за социални помощи

...
Още 2,4 млн. американци са попълнили молби за социални помощи
Коментари Харесай

Близо 40 млн. американци са загубили работата си от началото на пандемията

Още 2,4 млн. американци са попълнили молби за обществени помощи за безработни в границите на последната седмица, макар опитите на голям брой щати да възобновят икономическата интензивност с вярата, че епидемията в страната скоро ще бъде овладяна. Това написа английското издание The Guardian, представено от организация " Фокус ". 
Последните цифри на Министерството на труда демонстрират, че близо 39 млн. американци са изгубили работата си в последните два месеца. Броят на хората, които губят работата си ежеседмично понижава, само че все пак сходни равнища на безработица не са били регистрирани в Съединени американски щати от Голямата меланхолия през 30-е години на предишния век.
По-рано министърът на финансите Стивън Мнучин съобщи, че чака безработицата да продължи да се повишава на фона на епидемията, само че в същното време предизвести за " непоправими вреди " върху стопанската система, в случай че карантината продължи прекомерно дълго. 
Седмичната статистика за хората подали молби за обществени помощи не постоянно дават точна информация за обстановката с безработицата. Документът съставлява единствено молба за обществени придобивки, а не всеки човек, който загуби работата си неотложно подава сходно заявление.
Според информацията безработицата в Съединени американски щати сега 14,7% - най-високото ѝ равнище от началото на пандемията. Според доста икономисти обаче същинското число е по-високо, а безработицата може да доближи до 20% и повече в края на рецесията. 
Повечето американски щати към този момент отстраняват рестриктивните мерки за битка с ковид до известна степен, въпреки че съгласно статистиките множеството американци към момента са обезпокоени да се върнат на работа и доста бизнеси остават затворени.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР