Още 16 км от АМ Хемус“ започват да строят днесНа

...
Още 16 км от АМ Хемус“ започват да строят днесНа
Коментари Харесай

Още 16 км от АМ „Хемус“ започват да строят днес

Още 16 км от Автомагистрала „ Хемус “ стартират да строят през днешния ден
На 16 август стартира строителството на 16,3 км от автомагистрала „ Хемус “ сред Буховци и Белокопитово. Проектът ще се извършва напълно със средства от републиканския бюджет. На първата копка ще участват министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов, регионалните шефове на Шумен и Търговище - проф. Стефан Желев и Митко Стайков, народни представители, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Участъкът от Автомагистрала „ Хемус “ от км 310+940 до км 327+260 ще бъде построен от ДЗЗД „ Хемус-16320 “. Строителният контрол ще се реализира от ДЗЗД „ Консултанти Хемус 2 - 2016 “.

В 10.45 часа министър Нанков ще посети Търговище, където ще ревизира ремонтните действия на ОУ „ Христо Ботев “. Обектът се извършва по финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ план за възобновяване на просветителна инфраструктура. Министърът ще посети и спортната зала в града, за ремонта на която бяха обезпечени средства от държавния бюджет.

В 11.45 часа министърът на районното развиване и благоустройството ще бъде в Шумен, където ще посети ОУ „ Илия Рашков Блъсков “. След това той ще прегледа санираните блокове на ул. „ Цар Освободител “ №1-3 в града и ще се запознае с осъществяването на плана за благоустрояване на региона на кръстовището на ул. "Станционна" и бул. "Симеон Велики", финансиран от Оперативна програма „ Региони в напредък “. В Шумен министър Нанков ще посети и Индустриалната зона.

На събитията е поканен да участва и министър-председателят Бойко Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР