Още 11 178 364 лв. за изграждане, пристрояване, надстрояване и

...
Още 11 178 364 лв. за изграждане, пристрояване, надстрояване и
Коментари Харесай

МС реши: Още 11 млн. лв. за детски градини и училища, пари ще получат Белица, Гоце Делчев, Гърмен, Петрич 

Още 11 178 364 лева за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения в страната, утвърди държавното управление. Средствата са по Програмата на Министерство на образованието и науката, която има за цел да усъвършенства материалната база в просветителните институции.
Финансовата поддръжка ще бъде разпределена сред 33 общини. Сред тях са Белица, Гоце Делчев, Гърмен, Петрич,. Със средствата ще бъдат разплатени действия по подписани контракти по осъществяването на програмата.
В някои просветителни институции ще се правят съществени поправки, с които да се подобрят изискванията за развъждане и образование на децата и учениците, а в други ще се строят напълно нови здания за детски градини или се построяват образователни корпуси.
С осъществяването на дейностите по Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 - 2022 година се работи за понижаване на дефицита на свободни места в яслите и детските градини, както и за сполучливото включване на четиригодишните деца в системата на предучилищното обучение. Благодарение на новопостроените образователни здания и корпуси повече учебни заведения ще могат да преминат към едносменен режим на образование.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР