Още 10 танка Леопард 2 от Полша ще бъдат изпратени

...
Още 10 танка Леопард 2 от Полша ще бъдат изпратени
Коментари Харесай

Полша ще изпрати още 10 танка "Леопард 2" в Украйна тази седмица

Още 10 танка " Леопард 2 " от Полша ще бъдат изпратени в Украйна тази седмица, сподели полският министър на защитата, представен от " Ройтерс ".

" Четири (танка) към този момент са в Украйна, други 10 ще отидат в Украйна тази седмица ", разгласи Мариуш Блашчак на конференция.

Полша даде обещание да изпрати общо 14 танка " Леопард 2 ".

Първите в края на февруари.

Ангажиментът на Варшава беше основен за убеждаването на европейските съдружници да дарят тежко съоръжение на Украйна, в това число танкове, ход, на който до неотдавна се противопоставяха няколко столици,.Блашчак ще взе участие в среща на министрите на защитата на Европейски Съюз в Стокхолм във вторник, с цел да обсъдят сигурността на Европа и поддръжката за Украйна.

" Планирани са и диалози с Борис Пистриус, немския министър на защитата. Основният въпрос, за който ще приказваме, е ниската наличност на аварийни елементи за танкове " Леопард ", сподели Блашчак.

Този проблем може да бъде решен най-вече от немската оръжейна промишленост и Полша също е подготвена да създава такива елементи, добави той.

Блашчак означи, че Полша е подготвена да сътвори център, който да се занимава с ремонта и обслужването на танкове " Леопард ", доставени в Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР