Още 10 автомата за паркиране в "Синя зона" ще улесняват

Още 10 автомата за паркиране в "Синя зона" ще улесняват ...

В Пловдив са монтирани поредните 10 автомата за паркиране в Синя зона.


Още 10 автомата за паркиране в "Синя зона" ще улесняват жителите и гостите на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общината. Те се намират в централната градска част и с тях общият им брой в града вече е 43. 

Този път сме се опитали да обхванем цели райони в "Синя зона", които да се обслужват само с паркомати и да не се налага присъствието на инкасатори по тези улици, коментира Ненко Калакунов, директор на ОП "Паркиране и репатриране", цитиран в съобщението. По думите му предстои да бъдат монтирани още 10 автомата, като местоположението им ще бъде нанесено на електронната карта на сайта на община Пловдив. 

Наблюденията сочат, че все по-често гражданите избират да платят престоя в "Синя зона" с есемес или чрез паркоматите, добавя Калакунов. Машините са предпочитани и при кратковременно паркиране, тъй като дават възможност за таксуване за 30 минути на стойност един лев. Много е важно след това гражданите да поставят издадения талон върху таблото на автомобила си, припомня той.

Работното време на "Синя зона" в Пловдив е от понеделник до събота, включително, - от 8.30 до 17.30 ч., без официалните празници. Цената от 2 лева на час може да се плати с талони, автомати за паркиране или есемес на номер 1332, припомнят от общината.

Източник: novini.bg