Осемте тийнейджъри от Казанлък, заради които тази сутрин от 5

...
Осемте тийнейджъри от Казанлък, заради които тази сутрин от 5
Коментари Харесай

Безумие! Младежите, закъсали в преспите под Шипка, тръгнали с трошки да правят дрифтове, измъкнаха ги омърлушени!

Осемте младежи от Казанлък, поради които тази заран от 5 часа бяха вдигнати на крайник чиновници от Областното пътно ръководство и противопожарната работа, са избавени. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи, от където демонстрираха и техни фотоси.

Те са открити с трите им автомобила на затрупания със сняг път сред върховете Бузлуджа и Шипка, който през зимата постоянно е затворен за придвижване, защото е недосегаем за разчистване, само че „ бедстващите младежи “ решили въпреки всичко да минат от там.

Шестима от тях се оказаха от град Раднево, пристигнали на връх Бузлуджа да се забавляват с колите си на снега.

Първоначално един от тях се е обадил на родителите си, с цел да изиска помощ. Майката и бащата на момчето обаче също попаднали в снежната обсада.

На помощ им се притекла полицията и пожарната, само че противопожарният автомобил закъсал на Шипка. Около 7 часа тръгнал различен профилиран автомобил през Бузлуджа, който разчистил пътя и достигнал до закъсалите към 9.10 часа, описа шефът на Областно пътно ръководство – Стара Загора Илия Златев пред " Фокус ".

Шест от избавените младежи са настанени на топло и пътуват с автомобила на Пожарната, останалите двама - с автомобила на Областно пътно ръководство. Те са от Раднево.

От АПИ дефинираха като безотговорна постъпката на младежите да тръгнат при такова неприятно време и възбраната за прекосяване по пътя към хижа Теменуга, която се намира на 2 км югоизточно от връх Шипка. Третокласният път от Републиканската пътна мрежа Шипка – Бузлуджа е затворен за целия зимен сезон.

" За благополучие всичко завърши сполучливо. Няма потърпевши измежду бедстващите, само че безразсъдството на тези младежи коства доста финансов и човешки запас на няколко институции ", сподели Илия Златев, шеф на регионалното пътно ръководство в Стара Загора.

От АПИ приканват за отговорно държание на жителите и съблюдаване на въведените ограничавания по пътищата, изключително във високопланинските региони.

Сега от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че към 9:10 часа избавителните екипи са достигнали до групата младежи, които са невредими.

Предстои те да бъдат превозени с пожарни коли до Казанлък.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР