Осемте основни работнически синдиката във Франция обявиха национален ден на

...
Осемте основни работнически синдиката във Франция обявиха национален ден на
Коментари Харесай

Във Франция подготвят национални стачки заради планирана пенсионна реформа

Осемте съществени работен синдиката във Франция оповестиха народен ден на стачка, откакто държавното управление показа проекта си за пенсионна промяна.

Идеята е до 2030-та година минималната възраст за пенсиониране да се увеличи с две години - от 62 на 64.
След оповестяването на държавната промяна всички синдикати неотложно се сплотиха, с цел да излязат с общ отговор на готовност. Това ще се реализира под формата на първия ден на стачки и демонстрации на 19 януари 2023 година
Лоран Берже, представител на синдикатите

Френският министър-председател изясни, че измененията са нужни за оцеляването на пенсионната система. От 2027 година се  вкарва и най-малък стаж, с цел да имат хората право на цялостната си пенсия. За да може да вземат цялата сумата, ще би трябвало да са работили минимум 43 години.

Профсъюзите, които изрично отхвърлят плана, увериха, че така наречен готовност на 19 януари ще бъде единствено началото на поредност от ограничения и митинги, които да принудят държавното управление да отстъпи. Изпълнителната власт обаче има поддръжката на работодателите и благосклонностите на консервативните сили. Затова във Франция се чака една " избухлива " обществена зима.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР