Осемнайсет ученици от основно училище в Букурещ се озоваха в

...
Осемнайсет ученици от основно училище в Букурещ се озоваха в
Коментари Харесай

18 ученици в болница след дезинфекция

Осемнайсет възпитаници от главно учебно заведение в Букурещ се озоваха в болница с недоволства от дихателни проблеми и главоболие след процедура по стерилизация на образователното заведение, съобщи организация " Аджерпрес ".

Основно учебно заведение 133 в румънската столица бе евакуирано, откакто доста възпитаници се оплакаха от респираторни проблеми и главоболие. Училищният инспекторат на община Букурещ уточни, че дезинфекцията се наложила поради доказани случаи на грип. В протокола от процедурата не е предложена възбрана на достъпа до образователното заведение в идващите 24 часа, вследствие на което учебното управление не е отменило образователните занятия.

След като възпитаници от осми клас се оплакали от респираторни проблеми и главоболие, учебното управление е алармирало службата за незабавна здравна помощ и пожарната работа. На мястото дойдоха разнообразни експерти, в това число екип за химическа, биологична, радиологична и нуклеарна отбрана. Прегледани са 23 деца, а 18 от тях са признати в лечебни заведения. На децата са взети кръвни проби, а положението им е положително, показаха от здравните заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР