Осемнадесет нови български песни бяха селектирани за финала на десетото

...
Осемнадесет нови български песни бяха селектирани за финала на десетото
Коментари Харесай

Песенни златни искри ще заблестят отново във Варна

Осемнадесет нови български песни бяха селектирани за финала на десетото издание на Европейския конкурс за детска ария " Златни искри “, Варна 2022. Това е най-престижния в днешно време роден конгрес за детска музика и  единственият в страната интернационален конкурс за нови детски песни от професионални създатели. Доказани имена  в  музика за най-малките като: Хайхашод Агасян, Сетослав Лобошки, Пепи Писарски, Александър Савелиев  и други ще се състезават да завоюват с песенното си творчество аплодисментите на децата, дружно с дебютиращи имена в жанра.

След едногодишна пауза, заради ковит-ситуацията  конкурсната част ще бъде още веднъж " онлайн " и  ще се организира в концертните зали на Военноморския клуб и Радио Варна на 22 и 23 октомври  2022 година Композициите ще бъдат показани от деца на възраст от 6 до 14 години, като с тях ще пеят и децата от известното детско шлагерно студио " ДА " от Варна. Сред селектираните песни за присъединяване в конкурснта надпревара са и на непознати създатели от Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Македония, Украйна и други

В момента продължава селекцията и в състезанието за реализатор, който е от съпътстващата програма  на феста.

Х Европейскиконкурс за детска ария " Златни искри “ се провежда от Фондация " Откритие “. Една от главните му задачи е да предизвиква творчеството в региона на детската ария. През  годините в състезанието са показани песни за деца на създатели от повече от 20 европейски  страни. Някои от дребните реализатори, които са гостували във Варна, са лауреати на детската " Евровизия “. Конкурсът е под егидата на WAFA (Световна асамблея на артистите и фестивалите). Осъществява се с поддръжка на Министерството на културата и частично от Община Варна посредством фонд " Култура ", Военноморски клуб-Варна, Григор Григоров и винарска маза " Варна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР