Снимки: Смърт и разрушения в резултат на горските пожари в Гърция

...
Осемнадесет изгорели тела бяха открити в североизточна Гърция, докато стотици
Коментари Харесай

Осемнадесет изгорели тела бяха открити в североизточна Гърция, докато стотици пожарникари се борят да овладеят големи горски пожари, които излизат извън контрол там в продължение на дни, разпалвани от силни ветрове.

Смята се, че телата са на бежанци или мигранти. Те са открити в гора близо до турската граница, която е входна точка за хора, които искат да влязат в Европейския съюз, каза говорителят на пожарната Янис Артопиос в телевизионно обръщение във вторник.

Горещи, сухи и ветровити условия станаха причина за избухването на десетки горски пожари в цяла Гърция, като най-тежкият навлезе в четвъртия си ден и обхвана североизточния пристанищен град Александруполис.

Броят на загиналите тази седмица вече е 20, след като двама души загинаха и двама пожарникари бяха ранени в понеделник при отделни пожари в Северна и Централна Гърция.

Нивото на риск от пожар за няколко региона, включително по-широкия район на Атина, беше посочено като екстремно за втори ден във вторник.

В североизточна Гърция масивна стена от пламъци препускаше през горите към Александруполис през нощта, което накара властите да евакуират осем села и болницата в града.

Пламъците превърнаха небето над града и целия регион в червено, скривайки слънцето, докато задушаващ дим и въртящи се петна пепел изпълниха въздуха.

Гърция страда от разрушителни горски пожари всяко лято. Най-смъртоносният от него уби 104 души през 2018 г. в морски курорт близо до Атина.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР