Осемнадесет дни след предсрочните парламентарни избори и само ден след

...
Осемнадесет дни след предсрочните парламентарни избори и само ден след
Коментари Харесай

След изборите: парламентът търси съгласие за работа, президентът - за кабинет

Осемнадесет дни след предварителните парламентарни избори и единствено ден след избора на ръководител на 49-ото Народното събрание президентът Румен Радев стартира плануваните в Конституцията политически съвещания с парламентарните обединения. Първи при него ще отидат представители на двете най-големи парламентарни групи - ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ". В Народното събрание пък се чака да бъде направен устав за работата на Народното събрание, а по персонално предпочитание на Лена Бориславова тя ще бъде освободена като народен представител.

" Дневник " следи онлайн реакциите на политическите сили.

Всичко, което би трябвало да знаете за: На живо
 Атанас Атанасов
© Георги Кожухаров

Атанас Атанасов

Ако вторият мандат за сформиране на държавно управление стигне до " Продължаваме промяната - Демократична България ", обединението ще предложи кабинет, формиран от нейни фрагменти. Това се разбра от изявление на съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов пред Би Ти Ви. Той акцентира, че новата коалиция е единствената политическа мощ, която сега мисли за държавно управление.

" Снощи имахме дълго съвещание на политическия съвет на обединението. Обсъдихме два разновидността на реакция от наша страна, в случай че мандатът пристигна при нас, само че не мога да дам детайлности. Ние обаче ще предложим държавно управление, което ще е формирано персонално от нас. Няма да позволим различен да кадрува ", сподели Атанасов.

Ключови думи към публикацията:
Още по тематаОще от БългарияНа живо

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР