Осеммесечното бебе дюгон, което заплени тайландските сърца, след като беше

...
Осеммесечното бебе дюгон, което заплени тайландските сърца, след като беше
Коментари Харесай

Почина спасеното бебе дюгон заради погълнати пластмаси

Осеммесечното бебе дюгон, което заплени тайландските сърца, откакто беше избавено на южен плаж през месец април, е умряло от зараза, обвързвана с усвояване на пластмаси, оповестиха международните организации.

Морският бозайник беше открит в провинция Краби на към 600 километра от тайландската столица Банкок. Местните ветеринари се надяваха да върнат здравето на дребното животно, кръстено Мириам, и да го пуснат на независимост. С помощта на доброволци те я хранеха с мляко и морска трева . Спасителите пристигаха до дюгона на канута по 15 пъти дневно.

Животното беше лекувано и подхранвано в началото в Адаманско море, след което беше преместено. Миналата седмица Мириам се разболя и спря да се храни, отслабна доста.

По нея бяха открити рани след ухажване от самец. На дюгона беше осъществена аутопсия след гибелта му и беше открито, че тя е породена от заседнали в червата й пластмаси.

Дюгонът (Dugong dugon) е тип наедрял морски бозайник , който, наред с ламантините, е един от четирите типа съществуващи през днешния ден представители на разред Сирени (Sirenia). Те са единственият оживял представител на разнообразното в предишното семейство Морски крави.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР