Осемкратният шампион на България Лудогорец обяви привличането на шести нов

...
Осемкратният шампион на България Лудогорец обяви привличането на шести нов
Коментари Харесай

"Лудогорец" привлече национал на Израел

Осемкратният първенец на България " Лудогорец " разгласи привличането на шести нов футболист. Това е бранителят Талеб Тауата, който е национал на Израел. Той играе на поста ляв краен защитник.

Тауата е на 27 години и за последно игра за елитния немски " Айнтрахт " (Франкфурт). За националния тим на Израел бранителят има 16 мача и един гол.

Договорът му с клуба изтече и той подписва с " Лудогорец " като свободен сътрудник. Тауата е дошъл в София при започване на седмицата, където е минал медицински прегледи и е подписал своя контракт. " Тауата е наблюдаван от скаутското звено на " Лудогорец " от края на 2018 година и финално е утвърден от треньорското управление ", оповестиха първенците.

От клуба не прецизират дължината на контракта, който е подписан с Тауата. Той ще бъде съперник на Антон Недялков за лявата зона на отбраната, откакто досега " Лудогорец " нямаше различен състезател на поста.



Новото попълнение на първенците ще може да играе единствено в мачовете от Първа лига и в Купата на България. Срокът за картотекиране на играчите за Лига Европа към този момент изтече и той няма да може да взе участие в мачовете от груповата фаза.

Тауата е шестият нов в " Лудогорец ". От лятото насам отборът притегли сънародникът му Дан Битон, конгоанците Мавис Чибота и Джордан Икоко, сенегалеца Стефан Баджи и халфа от Гвинея-Бисау Жоржиньо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР