Осемкратният шампион Лудогорец привлече пети нов футболист за лятната пауза,

...
Осемкратният шампион Лудогорец привлече пети нов футболист за лятната пауза,
Коментари Харесай

Сенегалски халф е петият нов футболист на "Лудогорец"

Осемкратният първенец " Лудогорец " притегли пети нов футболист за лятната пауза, откакто подписа контракт с халфа Стефан Баджи. Той е сенегалец, на 29 години и идва от турския " Бурсаспор ", където игра през предишния сезон.

За иден трансфер загатна и притежателят на първенците Кирил Домусчиев в изявление за " Диема Спорт " в четвъртък. Той изгледа последните две контроли на тима и сподели: " Подписваме с доста класен състезател в зона, където се нуждаем от укрепване ".

Баджи ще ускори конкуренцията в средата на терена, където първенците разполагат още със Светослав Дяков, Яцек Горалски, Абел Анисе и Серкан Юсеин.

Сенегалецът работи най-вече в центъра на терена, само че може да бъде употребен като атакуващ халф, а също и на крилото.

Баджи подписа своя контракт с отбора към среднощ в четвъртък, като се чака в петък до обяд първенците да оповестят за договорката. По непотвърдена информация " Лудогорец " ще заплати 400 хиляди евро за халфа в този момент и още 300 хиляди при продобиване на шампионската купа.

Футболистът записа 23 мача за " Бурсаспор " в елита на Турция през предишния сезон. Преди това той игра чартърен и в " Кайзериспор ". В Европа Баджи е играл още за норвежките " Сондал " и " Бран ", в белгийския " Андерлехт ", както и в различен турски тим " Истанбул Башакшехир ".

Той има 16 мача за националния тим на Сенегал, само че не е играл за родината си от 2015 година Стефан Баджи е седмият състезател на " Лудогорец " с паспорт отвън Европейския съюз, само че в състава на първенците има трима, които играят рядко – Хорхе Броун, Давид Рибейро и Рафаел Форстър.

До момента българският първенец притегли още четирима играчи. Селекцията стартира с голмайстора на израелското състезание Мавис Чибота, който ускори конкуренцията на фланговете и в офанзива. Дан Битон пристигна от " Ашдод ", като дълготраен заместител на Марселиньо, а останалите двама бяха Жоржиньо, играл през предишния сезон в ЦСКА, и десния бек Джордан Икоко.

" Лудогорец " се прибира в България след края на подготвителния си лагер в Австрия. Шампионите изиграха четири контроли, в които записаха три победи и една загуба. Поражението беше с 0:3 от " Шахтьор ", а в четвъртък отборът победи " Ботошани " с 2:1.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР