Осемгодишно момче беше спасено, след като прекара 52 часа под

...
Осемгодишно момче беше спасено, след като прекара 52 часа под
Коментари Харесай

8-годишно дете спасено в Хатай след 52 часа под отломките - Свят

Осемгодишно момче беше избавено, откакто прекара 52 часа под отломките на разрушена постройка, оповестява Би Би Си.

Тя рухнала при с магнитуд 7,8 и 7,5 по Рихтер, станали на територията на Турция на 6 февруари. Първото от тях удари в 4:17 ч сутринта и унищожи хиляди здания върху главите на спящите хора. 9 часа по-късно стана второто.

в Турция и Сирия, покрай чиято граница станаха огромните трусове, сред които и след които сеизмолозите записаха стотици вторични.

Спасеното момченце е от Хатай, един от най-засегнатите градове.

Игит Чакмак бе изваден от постройката и отведен до очакващата го майка, която го посреща със мощна прегръдка.

Междувременно стана ясно, че откакто Турция насочи към Европейски Съюз искане за помощ за справяне с следствията от земетресенията, през днешния ден това е сторила и Сирия. Страната е изпратила молба за подпомагане на силите за гражданска отбрана поради земетресенията от началото на седмицата, заяви еврокомисарят по ръководството на рецесии Янез Ленарчич.

Ленарчич посочи, че наложените през 2011 година европейски наказания против Сирия не са спънка за обезпечаването на помощта.

До тази заран 20 страни от Европейски Съюз и три страни, участващи в Европейската гражданска отбрана, са обезпечили 36 избавителни екипа за Турция. По неговите думи Анкара през днешния ден е подала втора молба до Европейски Съюз за подпомагане и чака доставка на палатки, одеяла и отоплителни уреди.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР