Осемгодишният Мартин Сиромахов ще представи град Русе на първия Национален

...
Осемгодишният Мартин Сиромахов ще представи град Русе на първия Национален
Коментари Харесай

Млад талант ще представя Русе на Национален фестивал „Детска мелодия на годината“

Осемгодишният Мартин Сиромахов ще показа град Русе на първия Национален фестивал за нови детски песни „ Детска мелодия на годината”. Той се провежда от Сдружение „ За българска музика и изкуство” и е подсилен от Съюза на българските композитори, Съюза на писателите в България, Съюза на музикалните и танцови дейци и Държаната организация за българите в чужбина.
Мартин Сиромахов бе определен от композитора Георги Джилянов да показа песента му „ На Плажа “. Тя е по текст на Борислав Ганчев и Георги Джилянов, музиката на Г. Джилянов, а аранжимента на Георги Цветков. Звукозаписът е дело на Пламен Мирчев-Мирона, а клипа на песента - на Стефан Матеев. Малкият гений е солист на Вокално студио „ Слънчеви ноти “ с вокален възпитател Наталия Константинова. За песента, изпълнена от Мартин можете да гласувате с SMS на 15551 с текст номер 7
Кампанията стартира на 22 март 2018 година с двумесечен период за набиране на нови детски песни за деца до 14 година, от които професионално жури избра 14 песни да продължат присъединяване си във Фестивала. Националното прослушване се организира в 12 регионални града от 15 юни до 9 юли – Шумен, Варна, Русе, В. Търново, Плевен, Монтана, Бургас, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Благоевград и София. От общо 340 деца бяха определени самостоятелни реализатори, дуети, триа, квартети, секстети и вокални групи, които да изпълнят финалните 14 песни от Фестивала. На 22 септември тези песни стартират да звучат по всички стратегии на БНР, а от 1 октомври видеата на песните могат да бъдат гледани в Youtube и телевизия Е-кидс.
Водеща цел на Фестивала е да ангажира градовете, техните управленията и обществеността им с поддръжка на песните, които показват техния град и община.
В Зала 1 на НДК, на 22 декември, където ще се организира Галаконцерта за установяване песента на 2018 година, ще има специфични места за агитките на всеки град, който има крайна ария. Те ще носят флаговете на градовете си и ще поддържат песента и своето дете или вокална група. Логото на всеки град, подкрепил ария, изпълнявана от солист или вокална група от града, ще бъде сложено върху плакатите за Галаконцерта в НДК.
Патриархът на България Неофит и Апостолическият нунций благословиха фестивала, е участниците, техните фамилии, уредниците на фестивала и неговите поддръжници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР