Осеметажната сграда в Меделин в Колумбия, където едно време живя

...
Осеметажната сграда в Меделин в Колумбия, където едно време живя
Коментари Харесай

Домът на Пабло Ескобар беше разрушен по нареждане на властите на колумбийския град Меделин

Осеметажната постройка в Меделин в Колумбия, където едно време живя наркобосът Пабло Ескобар, беше взривена и разрушена през вчерашния ден, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Разрушаването стана с следена детонация пред погледа на към 1600 души. До него се стигна след решение на градската администрация, която се надява по този метод да понижи интереса към личността на наркобарона, погубен от полицията през декември 1993 година
Сградата, известна като кооперацията "Монако ", беше знак на лукса, в който живееше Ескобар. Тя се срина единствено за 3 секунди, след което няколко минути пожарникари със струи вода се опитваха да разсеят облака от прахуляк.
На мястото на кооперацията ще бъде самостоятелен парк с повърхност 5000 квадратни метра в памет на жертвите на наркотероризма в Колумбия. Смята се, че хиляди хора са били избити през 80-те и 90-те години на предишния век, когато войната сред наркоклановете беше безмилостна, напомня Франс прес. Самият Ескобар е считан за виновен за гибелта на към 6000 души, добавя ДПА.
Ескобар беше убит от полицията на 44-годишна възраст, когато се опитваше да избяга по покривите на Меделин.
До скоро кооперацията, в която живееше, беше посещавана от любопитни групи. Част от колумбийското общество искаше тя да бъде непокътната като "жив спомен " за войната на наркокартелите.
Президентът на Колумбия Иван Дуке назова разрушаването на постройката "победа на културата на законността и проваляне за културата на беззаконието ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР