Осемдесет процента от строежа на летището, което ще бъде едно

...
Осемдесет процента от строежа на летището, което ще бъде едно
Коментари Харесай

Турция открива мега летище през октомври

Осемдесет % от градежа на летището, което ще бъде едно от най-големите в света, са към този момент приключени, сподели Арслан.

Проектът има за цел да поеме възходящия трафик през турския мегаполис.
Под ръководството на президента Реджеп Тайип Ердоган Турция построи високоскоростни ж.п. линии, висящи мостове и тунели под морето, припомня Ройтерс.

Летището е един от мегапроектите на Турция, измежду които бе също откритият през 2016 година трети мост над Босфора. Плановете включват също създаване на голям неестествен канал в Истанбул, през който да минава част от морския трафик сред Черно и Мраморно море.

Веднага след откриването на третото летище идващите самолети ще бъдат отклонени от летище "Ататюрк " към новия аеропорт, сподели Арслан.

Новото летище ще е задоволително огромно, с цел да поеме 114 самолета в едно и също време, а когато стартира да действа в цялостна степен, то ще обезпечи работа на 225 хиляди души.

Министърът съобщи, че в плана са вложени към 10,2 милиарда $, като той ще генерира към 22,2 милиарда $ за 25 години преди отчитане на Данък добавена стойност.
Сега настоящото летище "Ататюрк " в Истанбул, което е измежду петте най-натоварени летища в Европа, ще бъде закрито, откакто новото летище стартира да работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР