Осем зони във Варна ще бъдат облагородени с дървета, храсти,

...
Осем зони във Варна ще бъдат облагородени с дървета, храсти,
Коментари Харесай

Доброволци разкрасяват осем градски зони с дървета, цветя и билки

Осем зони във Варна ще бъдат облагородени с дървета, шубраци, цветя и билки до началото на октомври, оповестиха от Сдружение Асоциация Биомрежа.

Проектът „Засади в квартала“ се реализира с финансовата поддръжка на община Варна, а задачата е младежите да се забавляват с потребни за здравето им действия и да трансфорат занемарени терени в красиви и уютни места за отдих.

Първите две към този момент са подготвени – в двора на ОУ „Стоян Михайловски“ и пред детска ясла „Приказка“ в кв. Кайсиева градина, прецизираха от сдружението. През почивните дни поданици на квартала и деца от екоучилищата във Варна дружно с специалисти по озеленяване засадиха там див рожков, магнолии, глицинии, рози, перуники, японски спиреи, туи, храстовидни рози и други Участниците получиха значки, разяснителни материали за растенията и метода на развъждането им и късмет да завоюват премия от лотария.

„Засади в квартала“ продължава идната събота, когато ще бъдат разкрасени регионите пред храма „Св. Цар Борис – Михаил“ в кв. Аспарухово и край читалището „Варненски будители“ на бул. „Сливница“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР