Осем турски танка, 50 бронетранспортьора и около 200 военни са

...
Осем турски танка, 50 бронетранспортьора и около 200 военни са
Коментари Харесай

Десетки турски танкове и БТР-и навлязоха в Сирия

Осем турски танка, 50 бронетранспортьора и към 200 военни са минали границата със Сирия и са навлезли на територията на провинция Идлиб, оповестяват турските медии.

Турция разполага военнослужещи и бронирана техника в Идлиб за реализиране на надзор над зоната за деескалация там. От Генералния щаб на турската войска прецизираха, че военните стартират да инсталират наблюдателни пунктове в границите на споразуменията от Астана, написа moreto.net.

Разполагането на турския контингент в Идлиб беше предшествано от разследваща интервенция, която е траяла от 8 до 11 октомври.

Турският министър председател Бинали Йълдъръм означи, че Анкара работи в границите на споразуменията от Астана и координира интервенцията с Русия. По думите му, турските военни ще бъдат ситуирани в зоната на деескалация в Идлиб, а съветските сили - по външния ѝ периметър.

Въоръженият спор в Сирия продължава от март 2011 година насам. Преговорите за разрешаване на рецесията се организират в Астана и Женева.

Основният резултат от договарянията до момента е съглашението по отношение на взаимната оперативна група за наблюдаване на режима на прекъсване на бойните дейности в Сирия и подписания от страните гаранти (Русия, Турция и Иран) меморандум за основаването в Сирия на зони за деескалация.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР