Осем стажант-юристи подписаха актове за встъпване в длъжност в Окръжен

...
Осем стажант-юристи подписаха актове за встъпване в длъжност в Окръжен
Коментари Харесай

Окръжният съд прие 8 млади юристи на стаж

Осем стажант-юристи подписаха актове за встъпване в служба в Окръжен съд - Варна, откакто са приключили специалността "Право " в разнообразни университети. Те получиха стажантските си книжки от ръководителя на Окръжен съд - Варна и административния секретар на съда.
В продължение на половин година съдебните-кандитати ще натрупат усещания и на практика опит за организацията и активността на органите на правосъдната власт, и ще се срещат с механизма на постановяваните от тях актове. В наложителния стаж е планувано да се срещнат и с активността на юристите и нотариусите.
На всеки постъпил стажант-юрист ръководителят на съда дефинира съдия-ръководител от състава на съдиите в Окръжен съд - Варна, които следва да срещнат юристите с работата по цивилен, наказателни и търговски каузи. През интервала съдиите-ръководители разпореждат правенето на планове за правосъдни актове, съветват и управляват провеждането на стажа.

" Възползвайте се от това време, което е късмет да трупате усещания и на практика опит. Те ще ви бъдат доста потребни, когато започнете работа и влезете в правосъдна зала " прикани младите адвокати ръководителят на Окръжен съд - Варна Марин Маринов. Административният секретар на съда Красимир Чернев акцентира, че по време на стажа, магистратите ще получат поддръжката, от която имат потребност, с цел да бъде стажът оптимално потребен за тях.
В края на стажа се поставя изпит за придобиване на юридическа дееспособност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР