Осем служители от Главното управления на Генералния щаб на Русия

...
Осем служители от Главното управления на Генералния щаб на Русия
Коментари Харесай

Осем от ГРУ замесени в отравянето на Гебрев

Осем чиновници от Главното ръководства на Генералния щаб на Русия (преди това ГРУ) може да са забъркани в отравянето на българския предприемач Емилиян Гебрев, както и на сина на бизнесмена и на шефа на неговата компания. Това се потвърждава от данни от следствията на The Insider, Bellingcat и " Шпигел ".

Както е известно, отравянето се случи през април 2015 година Тогава мъжете се разболяха. В същото време и тримата бяха на разнообразни места. В тялото на предприемача беше открит сътрудник, който принадлежи на " Новичока ".

Според проверяващите, в групата, участваща в отравянето, са били Георги Горшков (Петър Борисов), Сергей Павлов (Сергей Лутенко), Николай Кононихин (Николай Ежов), Иван Лебедев (Иван Терентиев), Алексей Никитин (Алексей Калинин), Данила Степанов ( Данила Капралов) и Владимир Попов (Владимир Мойсеев).

Съобщава се, че те са били в България по друго време. Един от тях е посетил страната след отравянето - през май 2015 година Освен това, по това време предприемачът се е почувствал още веднъж зле.

Причините за отравянето на Гебрев към момента не са открити.

Както се знае, Емилиян Гебрев създава и изнася оръжие. Така през 2008 година предприемач изпрати оръжие в Грузия, когато страната взе участие във войната против Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР