Осем служители на египетските сили за сигурност са загинали рано

...
Осем служители на египетските сили за сигурност са загинали рано
Коментари Харесай

Осем служители на сигурността са убити при терористично нападение в Египет

Осем чиновници на египетските сили за сигурност са починали рано тази заран при екстремистко нахлуване на размирния Синайски полуостров, предадоха международните организации, цитирайки вътрешното министерство на Египет.

„ Група терористи нападнаха през днешния ден на разсъмване надзорен пункт на силите за сигурност в южния град Ариш ", се споделя в изказване на министерството, представено от ДПА. Силите за сигурност са водили престрелка, при която са починали петима нападатели.

Загинали са офицер и сержант от полицията и шестима новобранци, прибавя министерството, представено от ТАСС. В момента мюсюлманите честват тридневния си празник Айд ал Фитр - Рамадан байрям, който поставя завършек на свещения за тях месец Рамадан.

Засега никой не е поел отговорност за нападението. Египет се бори против бунтовници в пустинния регион на Синай от 2011 година, когато беше свален управлявалият дълги години властнически водач Хосни Мубарак в резултат на всеобщи митинги.

Нападенията на екстремисти против силите за сигурност и християнското малцинство зачестиха, откакто през 2013 година армията смъкна ислямисткия президент Мохамед Морси, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР