Осем шофьорски книжки ще бъдат отнети за срок от 3

...
Осем шофьорски книжки ще бъдат отнети за срок от 3
Коментари Харесай

Над 1200 нарушения за превишена скорост засече полицията в Бургас

Осем шофьорски книжки ще бъдат отнети за период от 3 месеца, а редом с това на водачите, надвишили скоростта на територията на Бургаска област в границите на провежданата акция " скорост " ще бъдат наложени и парични наказания.

Това разгласи на брифинг комисар Неделчо Рачев - шеф отдел " Охранителна полиция и КАТ " при ОДМВР - Бургас.

Камерите за скорост в стартиралата на 13-ти май акция " Скорост " засекли три фрапантни случая на нарушавания - с 135 км./ч., 133 км./ч. и 131 км./ч. при ограничаване от 60 км.

Нарушителите ще бъдат глобени с санкции от 900 и 1000 лева , както и три месеца без брошура, разясни комисар Рачев.

В хода на акцията са установени общо 1 271 нарушаванията на скoростта на територията на Бургаска област. Пет от осемте водачи, на които ще им бъдат отнети шофьорските книжки към този момент са открити и са получили фишoвете си. Предприети са незабавни ограничения за осъществяване на бързи административни производства.

Продължават и инспекциите за водачи, използвали алкохол.

" Последният случай, който нашумя, е за водачът заловен с 3,47 промила на територията на Каблешково. Той е открит и е формирано бързо произвеждане. Очаква се правосъдното решение ".

Според комисар Рачев ОД Министерство на вътрешните работи - Бургас ползва устойчиви ограничения с разполагането на мобилни, портативни и стационарни камери за надзор на скоростта на територията на цялата област , като екипите, сменят постоянно местата си и правят инспекции на МПС от водачи, използвали алкохол или опиати.

От началото на месец април до сегашния миг са открити 32 случая на водачи, карали след приложимост на алкохол. Санкциите по отношение на тях също ще са извънредно строги.

В умозаключение комисар Неделчо Рачев приканва жителите за нараснало внимание и съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата , като акцентира на обстоятелството, че 22-ри май контрола се ускорява, а органите на реда ще бъдат безкомпромистни и прецизни към нарушителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР