Осем са кандидатите за генерален директор на БНТ, съобщи Съветът

...
Осем са кандидатите за генерален директор на БНТ, съобщи Съветът
Коментари Харесай

Осем кандидати за БНТ шеф, сред тях Кошлуков и Сашо Диков

Осем са претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия, заяви Съветът за електронни медии. Сред тях са актуалният краткотраен шеф на публичната телевизия Емил Кошлуков, както и Сашо Диков, който сега има предаване по телевизия " Евроком ".

Конкурсът за шеф на Българска национална телевизия беше разгласен предварително, откакто определеният през 2017 година шеф Константин Каменаров подаде оставка, поради присъда за шофиране в нетрезво положение. По закон шефът на публичната телевизия не може да е с влезнала в действие присъда.

След отдръпването на Каменаров малкия екран се ръководи от програмния шеф Емил Кошлуков. Той беше претендент за началник на Българска национална телевизия в състезанието, извоюван от Каменаров през 2017 година В следствие Кошлуков бе назначен за програмен шеф на малкия екран и води публицистичното предаване " Още от деня ".

Съвсем скоро след назначението му на управителната позиция в Българска национална телевизия против него се надигнаха част от публицистите от малкия екран, поради опитите да им бъде налагана цензура. Екипът на " Денят стартира с просвета " разгласи в ефир декларация за оказвания напън върху предаването, след което публицисти и жители се събраха на митинг с искане за оставката на Кошлуков.

Малко по-късно актуалният краткотраен шеф на Българска национална телевизия още веднъж провокира скандал, размахвайки междинен пръст в ефир. Повод за неприличния жест стана митинг пред Българска национална телевизия, на който се размахваха и рисунки със междинен пръст. Недоволството пред публичната телевизия бе предизвикано от метода, по който тя отразява тематиките за разширението на зоната за строителство в Национален парк " Пирин " и тенденциозното, съгласно протестиращите, отношение на водещия. Кошлуков потърси сметка за държанието на протестиращите от поканения в студиото Борислав Сандов от " Зелените " и на два път размаха междинен пръст, онагледявайки въпроса си " А този знак ще го има ли отново на митингите ". В следствие беше санкциониран от Съвет за електронни медии за държанието си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР