Осем престижни отличия спечелиха учениците от вокално-инструменталната група към Природо-матемачтическата

...
Осем престижни отличия спечелиха учениците от вокално-инструменталната група към Природо-матемачтическата
Коментари Харесай

Млади математици от Благоевград спечелиха музикален конкурс в Русия

Осем влиятелни оценки завоюваха учениците от вокално-инструменталната група към Природо-матемачтическата гимназия в Благоевград от Националния фестивал на съветската лирика, ария и танц. Групата е основана преди 10 години от учителят по музика в гимназията.

Благоевград

" Лигата на невероятните " по този начин е известен класът по музика на господин Велизар Балевски. По време на своите подготовки и изяви децата от състава не просто пеят, а развиват обществени умения посредством музиката.
Румен Ангов, възпитаник: Помага в креативен действия да можем да ставаме по-общителни, когато излезем на сцената да не се тормозим и да се забавляваме на надпревари и сходни.Велислава Гагова: Научих се да разбирам доста по-добре хората, към този момент се сприятелявам доста по-лесно, построиха ценностната ми система.Дима Елчина: За мен музиката е безусловно всичко, аз доста обичам да пея, няма ден, в който да не пея и да не съм в тази група.Велизар Балевски, преподавател по музика: Това не е единствено репетиционна зала, аз я назовавам храм на добротата, тъй като тук влизаме първо с възприятието,че онази експанзия, пред която всички деца са подложени, в класните стаи, отвън на улицата, където и да било, тук влизат те с отворена душа и излизат едни положителни и стойностни хора.
Репертоарът на младите гении е разнороден - рок, поп, българска сцена и фолклор.В момента учениците от вокално-инструменталния състав се приготвят за юбилейния си десети концерт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР