Осем полицаи са взети за заложници в Еквадор на фона

...
Осем полицаи са взети за заложници в Еквадор на фона
Коментари Харесай

Протестиращите в Еквадор взеха 8 полицаи за заложници

Осем служители на реда са взети за заложници в Еквадор на фона на продължаващи митинги , които принудиха държавното управление да напусне столицата, оповестява БиБиСи.

Протестиращите подредиха и се похвалиха със хванатите седем мъже и една жена в Кито, пред многохилядна навалица . Те изискват преустановяване на ограниченията за строги икономии, а някои даже оставката на президента Морено, който предходната седмица разгласи изключително състояние и се реалокира в град Гуаякил.

Няколко души са починали при демонстрациите . Протестите започнаха, откакто предходната седмица държавното управление разгласи преустановяване на дотациите за гориво, като част от контракт за заем с Международния валутен фонд (МВФ).

Цените на бензина скочиха и хиляди излязоха на улицата . През последните дни те сложиха барикади, щурмуваха здания и се сблъскаха със силите за сигурност , които се пробваха да разпилян тълпите със сълзотворен газ.

Протестите, водени от коренното население, смъкнаха трима президенти през последните няколко десетилетия. Те са взели десетки офицери за заложници на разнообразни места в цялата страна от началото на митингите .

Осемте служители на реда, държани от протестиращите са принудени да излязат на сцената и да смъкват шлемовете си, бронежилетките и ботушите си .

Полицаите наподобяват очевидно обезпокоени, до момента в който са показвани пред разярена навалица .

Президентът Морено упорства за по-нататъшни диалози с локалните водачи , само че реториката, идваща от групите, които задържаха служителите на реда, е безкомпромисна.

" Ще радикализираме с повече мощ ", изяснява локалният водач Хайме Варгас пред тълпата.

Групите сложиха барикади в Кито и се сблъскаха със силите за сигурност, като хиляди хора се изсипаха в столицата, с цел да се причислят към митингите.
 Протестиращите в Еквадор щурмуват Народното събрание, обстановката ескалира
Протестиращите в Еквадор щурмуват Народното събрание, обстановката ескалира

Правителството е отворено за ходатайство посредством Организация на обединените нации или Римокатолическата църква
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР