Осем полицаи от Виена бяха отстранени от работа и срещу

...
Осем полицаи от Виена бяха отстранени от работа и срещу
Коментари Харесай

Австрия отстрани 8 полицаи заради твърдения за побой над чеченец

Осем служители на реда от Виена бяха отстранени от работа и против тях бе стартирано следствие, откакто се появи видео, показващо по какъв начин чиновници на реда бият 28-годишен чеченец в австрийската столица предходната година, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителката на виенската прокуратура Нина Бусек съобщи през днешния ден пред австрийската осведомителна организация АПА, че следствието е в ход по съмнения за телесна щета и допустимо превишаване на пълномощията. Виенската полиция съобщи, че е отстранила от работа двама служители на реда, обвинени в директно присъединяване в случая и други шестима, които са били непряко забъркани.

Инцидентът се е случил през януари 2019 година Двайсет и осем годишният чеченец, чието име не се посочва, тогава е декларирал, че е бил обичай от полицията, само че няколко служителя на реда са отрекли това и против мъжа е стартирано следствие за клюка.

Това следствие е прекъснато след появяването на видеозаписа тази седмица. Бусек съобщи, че "благодарение на видеото към този момент не може да се подозира, че той умишлено е дал лъжливи показания против служителите на реда ", цитира Българска телеграфна агенция.

Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер съобщи, че държанието на служителите на реда, за които се твърди, че са на видеозаписа е "абсолютно недопустимо ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР