Осем педагогически специалисти от цялата страна получиха днес наградата "Константин

...
Осем педагогически специалисти от цялата страна получиха днес наградата "Константин
Коментари Харесай

Министерството на образованието отличи осем учители с наградата Константин Величков

Осем педагогичен експерти от цялата страна получиха през днешния ден премията "Константин Величков " на Министерството на образованието и науката. Призът се присъжда за триумфи в работата с възпитаници с изявени способности, за достижения за превъзмогването на проблематично държание и за принос в развиването на качествата в региона на науките, технологиите, изкуствата, спорта, световното, гражданското и здравното обучение, и за придобиването на умения за водачество. Това заяви пресцентърът на МОН.

Учителите са получили грамоти и книги от заместник-министър Таня Михайлова. По думите й образованието е опция за смяна и гради мостове сред предишното и бъдещето. "Учителите са тези, които повеждат учениците по този път и които им демонстрират, че всеки ден може да даде опция да бъдеш будител.

Министерството е мястото, където оценяваме и сътворяваме условия актуалните будители да се усещат уверени във значимостта на труда си ", е подчертала Михайлова.

За работа с възпитаници с изявени способности са били наградени Мариета Цвяткова Жекова - старши преподавател по музика в Средното учебно заведение "Васил Левски " в Троян, Иво Славчев Пенев - старши преподавател по география и стопанска система в Основното учебно заведение "Св. Св. Кирил и Методий " в Кюстендил, и Веска Иванова Кръстева - старши преподавател по български език и литература в Средното учебно заведение "Димчо Дебелянов " в Белене.

За достижения в работата с деца и възпитаници за превъзмогването на проблематично държание оценки са получили заместник-директорът на Основното учебно заведение "Алеко Константинов " в Червен бряг Петя Георгиева Иванова, шефът на Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство "Н. Й. Вапцаров " в село Средище, община Кайнарджа, Камен Димитров Неделчев, и Татяна Господинова Колева - учебен психолог в Основното учебно заведение "Панайот Хитов " в Сливен.

За своя принос в развиването на качествата на учениците грамота са получили Мария Петкова Митрева - старши преподавател по математика и началник на фанфарния оркестър в Езиковата гимназия "Христо Ботев " в Кърджали, и шефът на Основното учебно заведение "Св. Иван Рилски " в Перник Бойко Свиленов Богутев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР