Осем от заразените с морбили общо 21 души у нас

...
Осем от заразените с морбили общо 21 души у нас
Коментари Харесай

Осем от заразените с морбили са с усложнения

Осем от инфектираните с морбили общо 21 души у нас са получили затруднения. 9-годишно дете и мъж на 27 години са били признати по неотложност в реанимацията на благоевградската болница. Състоянието на мъжа към този момент се е подобрило, само че детето продължава да е с дихателна непълнота, оповестява NOVA.
При някои от децата има развити пневмонии, а при едно от тях, което е било настанено в инфекциозното поделение в петък, доста бързо са се развили признаците на заболяването. Настъпила е тежка дихателна непълнота и се е наложило детето да бъде преместено в реанимация. По думите на доктор Елена Лазарова от Инфекциозното поделение в Благоевград детето към този момент е нормализирано.
" Едно от децата с пневмония е на 2 години. При огромните заболяването протича по-леко, като единият е наведен в ОАИЛ също беше с тежка дихателна непълнота, само че се подобрява”, съобщи още доктор Лазарова.
Тежестта, с която протича болестта, съгласно лекарите, не зависи от възрастта, а от имунитета на пациентите. В болничното заведение в Разлог са взети всички ограничения против разпространяването на морбили. Детското поделение там е затворено. „ Спрени са всички визитации в цялата болница. Към момента няма да има затваряния на нови отделения”, добави шефът на РЗИ - Благоевград доктор Калоян Калоянов.
От болничното заведение в Благоевград увериха, че разполагат с задоволително база да одобряват пациенти от района на Разлог, откакто тамошното детско поделение към този момент е затворено. Все още се търсят контактни лица, за които се допуска, че може да са болни от морбили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР