Осем от общо 18 души участниците в наркогрупата, подготвяла покушения

...
Осем от общо 18 души участниците в наркогрупата, подготвяла покушения
Коментари Харесай

Престъпници, подготвяли покушения над прокурори, се признаха за виновни

Осем от общо 18 души участниците в наркогрупата, подготвяла покушения над прокурори, се признаха за отговорни и се споразумяха за ефикасни присъди, оповестиха от Специализираната прокуратура. Единият от уредниците и ръководителите на групата - Петко Стоянов получи четири години затвор.

Останалите, признали присъединяване си в незаконната конструкция (наричана от самите участници " Фирмата " ) ще лежат сред три години и половина и година и половина. Наложените санкции са дефинитивни и към този момент са приведени в осъществяване.

Петко Стоянов остава обвиняем по дело, по което е упрекнат, че е подготвял ликвидиране на двама прокурори от Специализираната прокуратура и чиновник на Министерство на вътрешните работи, за което е упрекнат дружно с другия началник на групата Иван Йосифов и неговата " дясната ръка " Стефан Гевгелийски. По това обвиняване няма самопризнания.

Освен против Стоянов, делото в Специализирания углавен съд ще продължи против останалите 10 лица, упрекнати за присъединяване в незаконното съдружие и за разнообразни вторични закононарушения. Групата на Стоянов и Йосифов бе обезвредена на 27 юни 2018 година

Събраните доказателства демонстрираха, че тя е работила от началото на същата година, като задачата й е била произвеждане, преправка, придобиване, държане и разпространяване на наркотични субстанции и прекурсори. Предлагала е цялата гама от опиати - марихуана, амфетамин, кокаин, хероин и екстази, като
част от тях е произвеждала сама. Целта и била са завладее наркопазара в София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР