Осем от ИТН напускат партията, официално стана ясно на брифинг

...
Осем от ИТН напускат партията, официално стана ясно на брифинг
Коментари Харесай

След отцепването на Радостин Василев: Рекетьорска група, която иска да вземе парите

Осем от Има Такъв Народ напущат партията, публично стана ясно на брифинг довечера. Петима са депутати, един от тях – министър Радостин Василев, за който се чака да се върне в Народното събрание и също да крепи властта. Това от своя страна провокира същински гърмеж в мрежата.

Ето и част от мненията:

Явор Дачков:

От акцията на Кирил Петков излиза следното - с голям скандал купува осем депутати от Има Такъв Народ, които в процеса на абсурда остават пет, а на следващия ден ще е единствено Руди Гела. На Кирил му трябват 12 депутати, с цел да закърпи болшинство, което изобщо не е несъмнено и може да му свърши работа един-два пъти. Като цяло безсмислено изпитание, само че в този момент няма даже и тези 12 гласа. За сметка на това провокира възмутителен скандал, който е вреда най-много за него и отцепниците от Има Такъв Народ, а Политическа партия, която можеше да наподобява като жертва в този момент стои като нелепа начинаеща рекетьорска група, извадена от филм на Уди Алън. Във " Вземи парите и бягай! " (истинския слогън на " Промяната " ) героят на Уди Алън прави грабеж с револвер, изработен от сапун, който се разтапя в ръцете му, тъй като стартира да вали.

Михаил Кръстев:

Сеирът е на равнище, само че истината е, че по-простовати, глупави и детски хора в никакъв случай не са попадали в Народното събрание и в Министерски съвет.

Сергей Петров:

Kiril Petkov, ходихте ли на уютно да се видите с Руди?

Поиска ли ви да е началник там, където работи някогашната?

Питам, щото по този начин се чува Предния път останах без отговор, но да опитам. Предния път се оказах и прав. А този?

Асен Генов:

Нека напомня малко обстоятелства. Кой е Радостин Василев, за който се твърди, че е един от отцепниците от партията на Трифонов. Разбира се, да " управляваш " страната от диванче, в тъмна, запердена стая е недопустим прийом. Напомня друго, само че не и бистрота и демократични механизми. Обаче хипотетичният нов съдружник на Петков и кабинета, господин Василев, до преди по-малко от година беше върл зложелател на премиера, обвиняващ го в дейности, за които " предстои на наказателна отговорност " (видимо от снимката). Пак Василев наричаше новите си съидейници " кресльовци, за които Трифонов е прекомерно огромен " и даже разгласи, че " никой, в никакъв случай не може да бъде по-истински от него [Трифонов] ". Днес министърът в оставка, твърди се, бил събрал нужните на Петков депутати, с цел да оцелее кабинетът. Това може би се харесва на мнозина, дали своят вот за " комплицираната коалиция ", само че на други евентуално им припомня държанието точно на Сидеров и неговия " златен пръст " при Орешарски. И, несъмнено, най-интересният въпрос: за какво му трябваше на Радостин Василев въобще да подава оставка? Не можеше ли, вместо това, още в петък да заявява, че ще поддържа кабинета? Нямаше да се тормозим цялостен уикенд за страната и щяхме да си спестим следващото " излагане пред чужденците ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР